Peppargrillad laxfilé

10 port

10 laxfiléer
Kryddblandning:
2 msk svartpeppar
2 msk grönpeppar
2 msk rosépeppar
2 msk timjan
2 msk grovsalt (eller gourmetsalt)

Gör så här:
Pepparblandning: Stöt grönpeppar och svartpeppar i en mortel, tillsätt rosépeppar och stöt ihop. Blanda i timjan och salt.
Rulla laxen i kryddorna. Halstra laxen runt om över het glöd.
Servera med kokt potatis, romsås (t.ex. denna sås) och en grönsallad.
(Pappa tog en helsida lax med skinn på. Penslade olja på båda sidor av laxen. Klappade in kryddblandningen på ”köttsidan” av laxen. Sedan grillade han först laxen på ”köttsidan” för att sedan grilla klart den med skinnsidan nedåt.)

Ursprung: ICA Buffé

Lämna ett svar