Tinas kantarell- och köttfärspaj

PAJDEG:
50 g rumstempererat smör
4 dl vetemjöl
1,5 dl mjölk
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
FYLLNING:
2 gula lökar eller 2 stora schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
500 g kantareller
olja till stekning
800 g blandfärs
salt, vit- eller svartpeppar ur kvarn
TÄCKE:
5 dl crème fraiche
4 msk majonnäs
4 dl riven ost, gärna västerbottenost eller lagrad cheddar
Värm ugnen till 200 grader.
Knåda ihop alla ingredienser till pajdegen för hand. Kavla ut degen och klä en pajform med den.
Skala och skiva löken tunt. Skala vitlöksklyftorna och krossa dem med en kökskniv. Rensa kantarellerna.
Häll lite olja i en stekpanna och fräs lök, vitlök och svamp tills det får lite färg. Putta upp röran mot pannans kant och bryn köttfärsen. Blanda den med svamp- och lökblandningen.
Salta och peppra och fyll pajskalet med köttfärsröran.
Blanda crème fraiche och majonnäs i en skål.
Bred blandningen över köttfärsfyllningen och toppa med osten. Grädda pajen i ugnen i 20–30 minuter.
Servera med en fräsch grönsallad.
Ursprung: recept.nu

Lämna ett svar